Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna - puch porzeczkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 2 łyżki
woda 2 szklanki
porzeczki 25 dkg
cukier 3 łyżki
surowe białka 3 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Manna - puch porzeczkowy

Zagotować w garnku wodę, wsypać kasze i gotować 10 minut. W tym czasie z porzeczek odłożyć kilka do przybrania, a resztę sparzyć na sitku wrzątkiem i przetrzeć. Gdy kaszka jest miękka należy ubijać ją trzepaczka do piany dodając pomału przecier z porzeczek i wsypując cukier. Żelatynę rozprowadzić w 3 łyżkach ciepłej wody. Ubić sztywną pianę z białek dodając pod koniec żelatynę. Dodać piane do ubitej różowej kaszki , lekko wymieszać, rozłożyć do miseczek i dobrze schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 06.11.2011 23:37
jak dla mnie coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak