Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 8 szt
ocet winny 1/2 szkl
cebula 1 szt
cukier 2 łyżki
pieprz ziarna do smaku
wino czerwone 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w czerwonym winie

Filety namoczyć na noc w wodzie,następnie pokroić na kawałki,wino zagotować z octem,cukrem,pokrojoną w plasterki cebulą i przyprawami przez 5 min,odstawić do ostygnięcia,filety ułożyć jeden na drugim,zalać marynatą i zostawić na 3 dni,tak przygotowane śledzie można podawać ze smażonymi ziemniakami ,z chlebem tostowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak