Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotowac w mundurkach w osolonej wodzie ok 20 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Ugotowane lub upieczone mięso - szynka, schab, pierś z kurczaka, karczek - pokroić w grube paski. Kiszone ogórki pokroić w cienkie plastry - nie obierać skórki, chyba, ze jest bardzo tawrda. Jabłko dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki razem ze skórką, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w w półplastry. Groszek odsączyć. Natkę pietruszki opłukać i osuszyć. Odłożyć kilka gałązek do dekoracji a resztę posiekać drobniutko. Wszystkie składniki przełozyć do miseczki, skropic olejem, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić i udekorować pozostałą natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !