Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mięsna ze świeżą natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
mięso pieczone lub gotowane 300 gram
ogórki kiszone 3 szt
jabłko 1 szt
groszek 1/2 puszki
natka pietruszki 1 pęczek
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mięsna ze świeżą natką

Ziemniaki umyć i ugotowac w mundurkach w osolonej wodzie ok 20 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Ugotowane lub upieczone mięso - szynka, schab, pierś z kurczaka, karczek - pokroić w grube paski. Kiszone ogórki pokroić w cienkie plastry - nie obierać skórki, chyba, ze jest bardzo tawrda. Jabłko dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki razem ze skórką, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w w półplastry. Groszek odsączyć. Natkę pietruszki opłukać i osuszyć. Odłożyć kilka gałązek do dekoracji a resztę posiekać drobniutko. Wszystkie składniki przełozyć do miseczki, skropic olejem, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić i udekorować pozostałą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak