Sposób przygotowania

Z umytej ryby oddzielić dwa duże filety, pozbawiając je ości, następnie posypać pieprzem, posolić i związać jak baleron. Malutkie cebulki obrać, z pomidorów zdjąć skórki zanurzając pomidory wcześniej we wrzątku. W płaskim rondelku rozgrzać masło, włożyć pokrojony w kostkę boczek, lekko podrumienić, dodać cebulki, pokrojone w cząstki pomidory. Na koniec włożyć rybę, wsypać groszek i przykryć. Dusić około 40 minut potrząsając od czas do czasu rondlem. Jeśli potrawa przywrze to można dolać 1-2 łyżki wody. Po 40 minutach zdjąć ostrożnie nitkę z ryby, rozłożyć rybę na talerzach, obłożyć w koło groszkiem i polać sokiem, w którym potrawa się dusiła.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !