Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 szt
boczek wędzony 4 plastry
fasola szparagowa 20 dag
czosnek 2 ząbki
masło
przyprawa do panierowania
Kucharek przyprawa do potraw
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica pieczona

Polędwicę obsmażyć z każdej strony. Przyprawę do panierowania wymieszać z masłem, rozgniecionym czosnkiem , tymiankiem i kucharkiem. Rozsmarować cienką warstwę na polędwicy i zapiec w gorącym piekarniku, aż się zarumieni. Pęczek ugotowanej fasolki owinąć plastrem boczku. Boczek z fasolką podsmażyć na patelni, aby pęczki się nie rozwiązały. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.07.2011 16:10
zjadłabym teraz...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak