Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach - 20 min w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić i pokroic w plastry. Usmażyc je na oleju. Papryki umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę umyć i drobno posiekać. Wymieszać z serem. Kiełbasę i boczek pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrac i pokroic w talarki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dnie ułożyć ziemniaki, na nich pieczarki, plastry kiełbasy i boczku a także plastry cebuli. Każdą z warstw oprósz solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Wierzch posypac pokrojonymi paprykami i żółtym serem wymieszanym z natką pietruszki. Całość zapiekać w dobrze nagrzanym do 180\'C piekarniku ok 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smaczny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !