Sposób przygotowania

Truskawki prędzej oczyścić umyć i osuszyć. Zmiksować je z 3 łyżkami cukru pudru na jednolitą płynną masę.
Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody (gorącej)
Laskę wanilii rozciąć, wyskrobać zawartość i dodać do śmietany 30%. Śmietanę postawić na mały ogień i zagotować, dodać resztę cukru pudru i co jakiś czas mieszając wciąż gotować. Wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Gdy masa będzie już chłodna należy rozlać ją do foremek i wstawić do lodówki.
Przed podaniem polać deser masą truskawkową.

Można użyć innych owoców np. jagód, mandarynek, malin

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Marzenie.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !