Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowy sos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy 200 g
masło 1 łyżeczka
gęsta śmietana 50 ml
sól - szczypta
pieprz - szczypta
wino białe wytrawne 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: serowy sos

Masło rozgrzać w rondelku, dodać ser pleśniowy (pokruszony), podgrzewać cały czas mieszając. Dodać wino i cały czas mieszać aż do rozpuszczenia się sera. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 17.05.2011 12:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak