Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z gruszkami i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
białko 5 szt
cukier 250 g
żółtko jajek 3 szt
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 150 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z gruszkami i orzechami

Do białek dodac sól i stopniowo dodając cukier ubic na sztywną pianę. Dodac żółtka i wymieszac. Do masy jajecznej dodac przesiana mąke z proszkiem do pieczenia. Wysmarowana tortownicę napełnic masą do połowy wysokości. Gruszki obrac i pokroic w ósemki. Ułożyc na masie, posypac pokruszonymi orzechami. Piec w 180 stopniach około 40 ninut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.07.2011 08:03
apetycznie
Olaa 19.03.2011 13:35
smaczne
agnieszka214 15.03.2011 09:42
smaczne
anna186 19.02.2011 20:45
fajne
Katarzyna/kate1980 19.02.2011 20:37
super przepis
pawel62 15.02.2011 12:02
fajne
accee 07.02.2011 22:50
Bardzo dobre:)
Ela20 28.01.2011 09:23
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak