Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babki ponczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dkg
cukier 20 dkg
jajko 8 szt
sok z cytryny do smaku
rum w/g uznania
woda w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Babki ponczowe

Utrzeć żółtka z cukrem,dodać mąkę,ciągle ucierając ,dodać pianę z ubitych jajek i dobrze dokładnie wymieszać,foremki posmarować masłem ,posypać bułką i wyłożyć do foremek masę i piec w piekarniku,zrobić rzadki syrop mieszając rum,wodę i sok cytrynowy i po upieczeniu maczać w nim babki i układać na półmisku i można przybrać konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.06.2011 15:23
wyśmienite
agata1722
agata1722 28.02.2011 11:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak