Sposób przygotowania

Z grubych kromek chleba, ok. 2 cm, zostawiamy tylko skórki, miąższ wydrążamy. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a następnie ułożyć „ramki” ze skórek chleba, przyrumienić je z obu stron. W miejsce wydrążonego miąższu ostrożnie po jednym jaju, przyprawić do smaku solą i pieprzem, Kiedy jaja się zetną, grzanki zdjąć z patelni i podawać posypane posiekanym sczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    to są chyba jajka po angielsku. albo francusku.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    mniam pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybko i pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne jajka
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !