Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w grzankach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
chleb 4 kromki
szczypiorek usiekany
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w grzankach

Z grubych kromek chleba, ok. 2 cm, zostawiamy tylko skórki, miąższ wydrążamy. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a następnie ułożyć „ramki” ze skórek chleba, przyrumienić je z obu stron. W miejsce wydrążonego miąższu ostrożnie po jednym jaju, przyprawić do smaku solą i pieprzem, Kiedy jaja się zetną, grzanki zdjąć z patelni i podawać posypane posiekanym sczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 20.05.2013 11:31
super!!! :-)
Seba 26.03.2013 08:26
fajne jajka
Ada-Gaba 13.12.2012 07:40
szybko i pysznie
calliope 03.05.2012 08:00
mniam pychotka :)
suzana 27.01.2011 12:36
to są chyba jajka po angielsku. albo francusku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak