Sposób przygotowania

Filety z piersi kurczaka pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Przyprawę gyros wymieszać z wodą i wlać do smażonego mięsa, dusić aż do całkowitego wyparowania wody, mieszając, żeby się nie przypaliło. Pokroić kapustę, włożyć do miski, posypać vegetą i wygnieść. Kukurydzę z puszki odcedzić, a cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Układać w dość głębokim naczyniu warstwami w następującej kolejności:
1) trochę kapusty
2) filet z kurczaka
3) ketchup
4) cebula
5) ogórki
6) majonez
7) ketchup
8) kukurydza
9) kapusta
10) majonez
11) ketchup

RADA : ketchup i majonez można wygodnie nakładać i smarować używając woreczka z przebitym rogiem.
Jeśli ktoś woli, można wymieszać sałatkę. Smak pozostanie ten sam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    lubię ją bardzo
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    ja również uwielbiam taką sałatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !