Sposób przygotowania

Pieczarki obierz, umyj i pokrój na średnie kawałki. Następnie wrzuć na wrzątek (bez soli!) z liściem laurowym oraz zielem angielskim i obgotuj 5 minut. Następnie odcedź. Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Następnie wrzuć na rozgrzany olej. Kiedy cebula już się podsmaży, dodaj pieczarki. Duś wszystko około 15 minut aż pieczarki uzyskają odpowiednią miękkość. Jeśli potrawa jest za sucha, zawsze można podlać ją bulionem lub wrzątkiem. W szklance roztrzepujemy śmietankę z mąką. Zalewamy tym pieczarki, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Trzymamy na ogniu jeszcze ze dwie minutki i gotowe!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię taki sos! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny ten sosik!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Lubię uniwersalne sosy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sądzę że dodać jeszcze makaron i pyszny obiad wyjdzie :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !