Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKOWIEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 8 dag
mąka 40 dag
masło 4 łyżki
jajko 1 szt
mleko 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 szt
masa makowa 1 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: MAKOWIEC

Rozpuścić drożdże w mleku.Cukier utrzeć z masłem.Mieszając dodawać jajko i żółtka.Następnie dodać drożdże.Wyspać cukier waniliowy i mąkę.Wyrobić ciasto,przykryć i odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce.Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa placki.Posmarować masą makową,następnie zrolować.Rolady włożyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około godzinę.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 21.07.2011 18:43
super
Ania67 29.01.2011 10:14
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak