Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z polędwicy wołowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 kotlety
olej 5 łyżek
majeranek 1 łyżeczka
Musztarda miodowa Prymat 3 łyzki
sól
pieprz
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z polędwicy wołowej

Z oleju, musztardy, majeranku zrób zalewę. Włóż do niej mięso i dobrze rozsmaruj. Pozostaw polędwicę w chłodzie ok. 2 godz. Rozgrzej olej na patelni i smaż steki z każdej strony po 4-5 minut. Po usmażeniu przypraw solą i pieprzem. Marynatę zagotuj, dodaj masło, mocno odparuj. Sosem polej mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak