Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w jak najcieńsze krążki prawie jak papierki, skrapiamy je sokiem z 1/2 cytryny. W miseczce mieszamy śmietanę z miodem i pozostałym sokiem z cytryny. Wylewamy ciasto naleśnikowe na patelnię rozkładamy szybko 4 krążki jabłka na wierzchu i smażymy z obu stron. Usmażony naleśnik układamy na talerzu jabłkiem do góry, smarujemy cienką warstwą śmietany i powtarzamy całą czynność aż zrobi nam się góra naleśników. Ostatnia warstwa to śmietana i starte na tarce słodkie jabłko.
Lub jeśli ma być to tort bardziej okazały, ubijamy śmietanę 30% i smarujemy wierzch tortu, układamy na górze półplasterki ze słodkiego jabłka i dekorujemy plastrami truskawek z szypułkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !