Sposób przygotowania

Buraczki wyjąć ze słoika i odsączyć. Rozdrobnić je i wsypać do miski. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do buraczków razem z chrzanem, śmietaną, cukrem, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Ogórki umyć i obrać ze skórki. Pokroić na kawałki o długości 10 cm. Każdy kawałek wydrążyć do 3/4 wysokości. Powstałe w ten sposób wgłębienia posolić i skropić oliwą. Wydrążone ogórki napełnić sałatką z buraczków i wstawić na ok 15 min do lodówki. Wyjąć, przełożyć na półmisek i udekorować rzeżuchą.
Podawać jako przystawkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący pomysł :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !