Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka 80 dkg
jajko 5 szt
masło 10 dkg
drożdże 4 dkg
cukier 10 dkg
skórka cytrynowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

Drożdze rozrobić z mlekiem i rozczynić połowę mąki i pozostawić do wyrośnięcia ciasta., następnie dodać żółtka,resztę mąki,cukier,masło i ciasto wyrobić i pozostawić na 40 min po tym czasie na stolnicy rozwałkować ,jak na kluski ,posmarować jajkiem rozbitym,posypać cukrem,pokroić na paluszki i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak