Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyje indycze nadziewane szpinakiem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szyje indycze 6-8 szt
szpinak mrożony 200 gram
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
biały ser 3-4 łyżki
olej do smażenia 2-3 łyżki
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Szyje indycze nadziewane szpinakiem i ryżem

Z umytych szyi indyczych usuwamy kości, uważając by w skórze nie powstały dziury. Jeden koniec szyi spinamy wykałaczkami. Na patelni dusimy szpinak z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. W misce łączymy szpinak z ryżem, doprawiamy do smaku i na koniec wrzucamy pokruszony biały ser, lekko mieszamy. Każdą szyję napełniamy farszem, zamykamy spinając wykałaczką. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 30.03.2012 10:04
fajne
Agnieszka/picola 26.08.2011 18:36
ciekawe
barbara11561 26.03.2011 21:44
Chętnie bym zrobiła,ale teraz szyje indycze są bez skóry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak