Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnieciona ciabatta z nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabata 1 szt
salami 10 plasterków
ser żółty 10 plastrów
natka pietruszki 1 pęczek
majonez 4 łyżki
oliwa
surówka 1 szkl
kapusta czerwona 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gnieciona ciabatta z nadzieniem

Ciabattę przekroić. Lekko wydrążyć. Skropić obie połowy oliwą z oliwek.
Ułożyć na bułce plastry salami, posmarować cienko majonezem, posypać natką pietruszki, położyć plastry sera i warstwę surówki z kapusty. Następnie powtórzyć układanie warstw.
Przykryć drugą częścią ciabatty i owinąć ciasno folią.
Zgnieść kanapkę najlepiej deską do krojenia i tak obciążoną wstawić na noc do lodówki aby smaki wymieszały się a ciabatta zmiękła.
Przed podaniem kroić grubsze kromki. Bardzo ładnie prezentują się w szklankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 22.11.2011 19:41
wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak