Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka anyżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier 30 dkg
jajko 5 szt
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
anyż 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt
amoniak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka anyżowe

Jajka wybić i zmieszać z mąką i cukrem ,następnie dać śmietanę ,masło,utłuczony z cukrem anyż,zrobić wolne ciasto ,a na koniec dodać węglan amonowy,blaszkę wysmarować masłem i kłaść na nią łyżeczką ciasto,piec 60 min,można piec bez amoniaku,ale ciasto pozostawić na 12 godz w ciepłym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak