Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony na sałatce z buraków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1 kg
buraki 5 szt
jabłko 2 szt
cebula czerwona 2 szt
sól, pieprz
majeranek
cukier
olej
mięta świeża siekana
herbata 2 saszetki
ogórki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony na sałatce z buraków

Herbatę zaparzyć w 200ml wrzątku, wystudzić.Naparem zalać pokrojonego na porcję łososia, odstawić na kilka godzin.
Buraki ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w paski. Dodać pokrojone w paski pozostałe składniki, łyżkę oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, cukrem, wymieszać.Łososia piec 10 min. w temp. 150 st.
Podawać na sałatce z dodatkiem świeżej mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 27.01.2011 10:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak