Sposób przygotowania

Ciasto zaczynamy od zaczynu drożdżowego i w tym celu z 1/2 szklanki letniej wody rozprowadzamy drożdże, łączymy je z łyżką mąki i łyżeczką cukru, odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy znacznie zwiększy swoje wymiary łączymy z resztą mąki, dodajemy sól, sos chili i sojowy, 1 łyżkę oleju i zagniatając dolewamy wody, tak by uzyskać ciasto odchodzące od ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, po ok 2 h gdy ciasto podwoiło lub potroiło swą objętość, wyjmujemy je z miski i na blacie posypanym mąką wałkujemy by uzyskać spory placek.
Nadzienie:
kapustę tniemy na piórka, cebulkę w kostkę, wszystko łączymy w misce z oregano
Ostatni etap:
Na placku rozkładamy równą warstwę kapusty i zwijamy jak roladę tak by była długa, w formie do chleba musi się zmieścić złożona na pół. Formę oczywiście smarujemy olejem i wysypujemy otrębami. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w temp 170-180 st C przez ok 40 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !