Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO WOŁOWE Z GROSZKIEM, MARCHEWKĄ I ZIEMNIAKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg.
ziemniaki 7 sztuk
cebula 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
bulion wołowy 2,5 szkl.
śmietana 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
czarne oliwki 1/2 małego słoiczka
tymianek
papryka
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO WOŁOWE Z GROSZKIEM, MARCHEWKĄ I ZIEMNIAKAMI

Mięso pokroić i przyprawić solą, pieprzem, papryką, opruszyć w mące, podsmażyć na oleju. Cebulę, marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić. Odcedzony groszek oraz pokrojoną marchew, cebulę i ziemniaki dodać do mięsa. W między czasie można dołożyć masła i dodać wrzącej wody tak przykryła sos oraz dodać przecieru pomidorowego. Dusić aż mięso będzie miękkie, doprawić solą, pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 17.04.2011 20:10
będzie smaczne
alaaa 27.01.2011 19:26
to będzie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak