Sposób przygotowania

Espresso najlepiej zaparzyć w ekspresie. Można też zagotować kawę w rondelku pamiętając by zdjąć z gazy gdy tylko zacznie wrzeć. Następnie trzeba napój przecedzić przez sitko do kawy.
Dodać do kawy cukier i sok cytrynowy.
Ostudzić kawę, przelać do płaskiego naczynia i wstawić do zamrażarki.
Po pół godzinie wyjąć i poskrobać widelcem. Znów wstawic na pół godziny i potwórzyć skrobanie i znów wstawić do zmarażarki.
Po kolejnej pół godzinie wyjąć. Do wysokich szklanek włożyć trochę bitej śmietany, na to naskrobane widelcem lody espresso, bitą śmietanę i znów espresso. Udekorować świeżą skórką z cytryny.
Podawać od razu.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda pięknie i już jestem ciekawy jak smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    tylko się skusić na takie pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !