Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z migdałami i persymoną na mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 szkl
kasza kukurydziana 4 łyżki
sól
mleko 1/2 l
płatki migdałowe 1 łyżka
persymona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z migdałami i persymoną na mleku

Wodę lekko osolić i zagotować.
Powoli wsypywać kaszkę cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Jeśli masa będzie za gęsta dolać odrobinę wrzacej wody. Gotować mieszając aż masa zacznie odstawać od garnka.
Masę przełożyć do płaskiego naczynia i odstawić do zastygnięcia. Gdy masa stwardnieje pokroić w kostkę.
Umieścić w salaterkach. Zalać ciepłym mlekiem, dodać pokrojoną w kostkę persymonę i posypać płatkami migdałowymi. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak