Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biscotti z daktylami i czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 70 dag
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat waniliowy
płatki migdałowe 3 łyżki
rodzynki 1 łyżka
czekolada deserowa 1/2 tabliczki
daktyle 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biscotti z daktylami i czekoladą

Jajko ubić z cukrem.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat, płatki, rodzynki, pokrojone daktyle i wymieszać.
Uformować z ciasta bochenek i upiec go w 180st przez ok 15min.
Bochenek ostudzić i pokroić w śrdniej grubości paluszki.
Ułożyć je na kratce i zarumienić w piekarniku. Zewnetrzna skórka powinna być chrupka.
Ostudzone paluszki skropić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 27.01.2011 10:15
ciekawy przepis
Agnieszka_B 27.01.2011 09:44
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak