Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
krem kakaowo-orzechowy 300 g
orzechy posiekane 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe ślimaczki

1. Ciasto rozkładamy na stolnicy, smarujemy kremem i posypujemy orzechami.
2. Zawijamy wzdłuż dłuższego boku, ale tylko do połowy. To samo robimy z drugiej strony. powstałe w ten sposób ruloniki smarujemy na złączeniu wodą, żeby się skleiły, a następnie kroimy plastry.
3. Plastry układamy na blasze. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klaudia007 03.09.2010 13:52
ciekawe:)
iwona332 19.08.2010 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak