Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki z kremem orzechowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche
mąka 2 szklanki
masło 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1
śmietana 2 łyżki
orzechy 30
cukier puder 1 szklanka
masło 1 kostka
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki z kremem orzechowym

.Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIEŚĆ CIASTO I WŁÓŻYĆ DO LODÓWKI NA 1 GODZ.
2.W TYM CZASIE GDY CIASTO BEDZIE SIĘ CHŁODZIĆ PRZYGOTOWAĆ KREM.
3.MLEKO ZAGOTOWAĆ, GORACYM ZALAĆ ZMIELONE ORZECHY I ZOSTAWIĆ AŻ NAPĘCZNIEJĄ.
4.MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM DODAJĄĆ STOPNIOWO OSTUDZONE ORZECHY Z MLEKIEM.
5.CIASTO ROZWAŁOWAĆ ,FOREMKI LEKKO NATŁUŚCIĆ I WYŁOŻYC CIASTEM.
6.WSTAWIC DO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC PRZEZ 15 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.
7.UPIECZONE WYJAC Z FOREMKI NAPEŁNIC KREMEM ORZECHOWYM I OZDOBIC KAŻDĄ ORZESZKIEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 15.01.2012 00:28
dobre
Wacław 03.01.2012 17:53
fajny przepis
kochanyptysiu 15.04.2011 10:19
przepis ekstra,czekam na fotki
novita26 01.02.2011 08:16
fajny przepis
novita26 31.01.2011 13:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak