Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miętowy krem sorbetowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 500 ml
cukier 20 dag
liści mięty 2 garści
cytryna
białko

Przepis i sposób przygotowania na: miętowy krem sorbetowy

Zagotować wodę z cukrem, dodać skórkę otartą z wyszorowanej cytryny i posiekaną miętę. Gotować 2 minuty. Syrop ostudzić. Dodać sok z cytryny i ubite białko. Wymieszać. Masę zamrozić, pokruszyć, Zmiksować. Podawać w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak