Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 40 dag
pieczarki marynowane 1 słoiczek
tuńczyk 3 puszki
sok z limonki 2 łyżki
papryczka chili 1 sztuka
pestki dyni 10 dag
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majonez 6 łyżki
śmietana 6 łyżki
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Makaron gotujemy al dente . Odcedzamy i studzimy . Pieczarki i tunczyka odsaczamy . Papryczke chili drobniutko siekamy . Cebule kroimy w kosteczke . Robimy sos z majonezu , smietany i 2 zabkow czosnku przecisnietego przez praske . Wszystkie skladniki mieszamy ze sosem i doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem czerwonym , sola .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 23.09.2011 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak