Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak w słodko-pikantnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 30 dkg
sos tao tao
miód 1 łyżka
sok z połówki cytryny
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 2 łyżki
filet z kurczaka podwójny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak w słodko-pikantnym sosie

Kurczaka posmarować 3 łyżkami sosu tao tao, posypać przyprawą, odstawić na 2 godziny. Usmazyć na patelni grillowej. Fasolkę ugotować na półtwardo i razem z mięsem przełożyć na patelnię. Przygotowac sos z połowy szklanki wody, łyżki miodu, soku z cytryny, 2 łyżek sosu tao tao, dodać do mięsa, dusić razem ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.01.2012 00:12
super przepis zabieram do księgi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak