Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Vichyssoise

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
ziemniaki 4 sztuki
por 2 sztuki
bulion 800 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa szczypta
kwaśna śmietana 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Vichyssoise

Rozgrzać masło i wrzucić na nie ziemniaki pokrojone w kostkę i pora pokrojonego w paski. Smażyć kilka minut. Dodać bulion i gotować do miękkości. Ostudzić i zmiksować. DOdać śmietanę i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak