Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp pod pierzynką

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1
śmietana 18 proc 3 opakowania
sól, pieprz
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: karp pod pierzynką

Dzwonki karpia myjemy i osuszamypozniej je solimy i sypiemy pieprzem, odstawiamy na 2 godziny. posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor.
Usmażone dzwonki karpia przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy całość sokiem z cytryny i zalewamy śmietana, aby dzwonki były przykryte. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Ponownie skrapiamy cytryny i polewamy śmietanka
Wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Następnie ponownie cytryną i polewamy śmietanka na wierzchu kładziemy kilka wiórków masła i wstawiamy do gorącego piekarnika (ok. 180°) na 30-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 23.07.2012 21:49
smaczna rybka
marchewka 10.10.2011 23:30
trochę trwa zrobienie tego dania, ale zapowiada się smakowicie
Krystyna32 13.05.2011 18:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak