Sposób przygotowania

Dzwonki karpia myjemy i osuszamypozniej je solimy i sypiemy pieprzem, odstawiamy na 2 godziny. posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor.
Usmażone dzwonki karpia przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy całość sokiem z cytryny i zalewamy śmietana, aby dzwonki były przykryte. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Ponownie skrapiamy cytryny i polewamy śmietanka
Wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Następnie ponownie cytryną i polewamy śmietanka na wierzchu kładziemy kilka wiórków masła i wstawiamy do gorącego piekarnika (ok. 180°) na 30-45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    trochę trwa zrobienie tego dania, ale zapowiada się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !