Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 800 gram
filet z soli 500 gram
bulion warzywny 500 ml
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
szałwia 6-7 listków
natka pietruszki 1 łyżka
cytryna 1/2 szt.
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
koperek do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z pomidorami

Cebulę i czosnek posiekaj. W garnku rozgrzej olej i podsmaż je na szklisto. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż jeszcze kilka minut. Wrzuć pomidory razem z zalewą, wlej bulion. Dodaj natkę pietruszki, szałwii i gotuj przez 20 minut. Solę pokrój na kawałki i włóż do zupy. Z cytryny wyciśnij sok, wlej go do garnka. Dopraw wywar solą i pieprzem. Gotuj ok. 10 minut, aż ryba będzie gotowa. Zupę posyp koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 26.01.2011 20:42
oj nie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak