Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonej wieprzowiny 1 kg
ząbki czosnku 2
kajzerka 1
jajko 2 szt
suszona natki pietruszki 2 łyżeczki
majeranku 1 łyżeczka
ziarenka smaku 1 łyżka
kasza manna 2 łyżki
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsik

Do mięsa dodajemy przyprawy i mieszamy,następnie cebulkę posiekana w drobną kosteczkę,czosnek przeciśnięty przez praskę ,jaja,kaszę manną i namoczoną w mleku i rozdrobnioną kajzerkę.Wszystko dokładnie wyrabiamy.Masę wykładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą kek-sówki.Pieczemy ok.1,5 godz.w temp.180C
Na pierwsze 45min klopsik przykrywamy folią aluminiową, a później pieczemy już bez niej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.04.2012 09:47
myślałem ze zawsze są okrągłe
Barbara/zuza22_85 04.03.2012 16:07
pyszny
Marta1986 21.01.2012 15:13
apetyczny
Aneta2604 10.11.2011 22:09
pychota
pawel6 27.01.2011 08:40
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak