Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA W ZALEWIE SOLNEJ

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta
sól
Kwas cytrynowy Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA W ZALEWIE SOLNEJ

Fasolę czyścimy, myjemy pod bieżącą wodą. Blanszujemy w gorącej wodzie. Odcedzamy i przekładamy do słoików. Z wody, soli, kwasku cytrynowego gotujemy zalewę. Na około l. - 1,5 łyżki soli, 1/4 łyżeczki kwasu i szczyptę cukru. Gorącą zalewą zalewamy fasolę. Słoiki zakręcamy, pasteryzujemy w wodzie do wysokości 2/3 słoików, wyjmujemy i odwracamy do góry dnem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 17.10.2012 08:56
wygląda smakowicie
matii6 17.04.2011 20:11
smaczna i zdrowa
alaaa 27.01.2011 19:27
super na zimę
Margo1 27.01.2011 09:58
ja też bardzo lubię , na pewno zrobię
MAR3STA 26.01.2011 21:42
lubie taka fasolkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak