Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Pokrojony rabarbar powkładać do słoików, do każdego dosypać cukier, owoce zalać wodą. Słoiki szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok. 20 min w wodzie do wysokości 3/4 słoika. Wyjąć i odwrócić do góry dnem.
Owoce z tego kompotu wykorzystuję do różnorodnych owocowych ciast a roztwór jest dobrym napojem zarówno latem jak i zimą. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny, można wykorzystać na wypieki;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie że tak , zgadzam się z tobą
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !