Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie czekoladowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 8 szt
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżki
śmietanka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie czekoladowej

Gruszki obrać,obgotować w małej ilości osłodzonej wody,ostudzić,śmietankę,cukier i kakao włożyć do rondelka i na małym ogniu gotować ,aż powstanie gęsta masa ,każdą gruszkę oblać polewą i ustawić na półmisku,aby polewa zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak