Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z cytryną i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dkg
olej 3 łyżki
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z cytryną i orzechami

Buraki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,ostudzić,obrać ze skórki i pokroić w półplasterki,polać olejem,wymieszać i odstawić na 1,5 godz,cytrynę sparzyć,obrać ze skóry ,pokroić w półplasterki ,dodać do buraków,przyprawić do smaku i wymieszać z posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 10.10.2011 18:45
mniaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak