Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z buraczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
buraki 2 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 4-5 łyżek
wywar warzywny 1 litr
mleko 3/4 szkl
szczypiorek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z buraczków

Cebule obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę, gdy się zrumieni lekko, wsypać mąkę i ciągle mieszając, przygotować jasną zasmażkę.
Zasmażkę rozprowadzić zimnym wywarem, wymieszać i zagotować. Buraki obrać i pokroić w kostkę. Gotować w wywarze do miekkości i zmiksowac na głodki krem. Zupę doprawić solą i białym pieprzem, rozlać do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak