Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroic na kawałki. Papryczke chili umyć i posiekac w drobne krążki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Rozmaryn umyć, osączyć i oderwać igiełki. Warzywa połączyć z połową rozmarynu i 5-cioma łyżkami oliwy, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do brytwanny i piec 45 min w nagrzanym piekarniku do 180\'C.
Wyjąc z piekarnika, posypać pokruszoną fetą, oliwkami i resztą rozmarynu. Włożyć spowrotem do piekarnika na 10 minut. Wyjąć i podawać. Bardzo dobre do różnego rodzaju mięs.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno barzdo smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !