Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i umyć. ^ sztuk zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pozostałe dwa na tarce o grubych oczkach. Wymieszać. Cebulę obrać i drobno posiekać - dodać do ziemniaków. Wbić 1 jajko, dodac przyprawy i oba rodzaje mąki. Wymieszać wszystko razem. Rozgrzać olej i nakładać porcję masy na placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Boczek pokroić w plasterki a następnie w paski. Wysmażyć go na chrupiąco. Zdjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu usmaż jajka sadzone. Ułuż je na usmażonych plackach ziemniaczanych i przykryj paskami boczku. Podawaj od razu ciepłe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !