Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

1. Muszle gotujemy al dente. Na patelni dusimy szpinak, aż woda odparuje.
2. Na drugiej patelni przygotowujemy sos pomidorowy: smażymy posiekaną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, wsypujemy przyprawę włoską, podlewamy wodą i dusimy około 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Sos jest już gotowy.
3. Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, aż powstanie kremowa masa. Napełniamy nią muszle, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem. Pieczemy około 20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Na myśl o takiej zapiekance kubki smakowe już mnie ciągną do kuchni aby przyrządzić tarte. Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Nie tartę lecz muszelki nadziewane mój błąd tak mnie zaczarował ten przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    no na sama myśl ślinka cieknie:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anita21

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam,ale mam na nie ochotę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !