MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

1. Muszle gotujemy al dente. Na patelni dusimy szpinak, aż woda odparuje.
2. Na drugiej patelni przygotowujemy sos pomidorowy: smażymy posiekaną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, wsypujemy przyprawę włoską, podlewamy wodą i dusimy około 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Sos jest już gotowy.
3. Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, aż powstanie kremowa masa. Napełniamy nią muszle, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem. Pieczemy około 20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !