Sposób przygotowania

Przygotowujemy roczyn: rozcieramy rozdrobnione drożdże z cukrem, dodajemy mąkę i ciepłe mleko (ale nie gorące), przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce.

W tym czasie przesiewamy mąkę, kurczaka gotujemy do miękkości z dodatkiem włoszczyzny, kucharka i pieprzu.

Wyrośniety rozczyn mieszamy delikatnie z mąką, zlaewamy mlekiem, dokładnie ugniatamy ciasto, odstawiamy ponownie do wyrośnięcia.

Cebulę kroimy w kosteczkę, smażymy na oleju. Ugotowane mięso oddzielamy od kości, mielimy, mieszamy z usmażoną cebulką, dodajemy 2 łyżki bulionu i przyprawiamy solą, pieprzem - farsz gotowy.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części , wałkujemy formując prostokąty, dzielimy ciasto na małe prostokąciki, nakładamy farsz po skosie, 2 wolne rogi zwijamy do siebie. Paszteciki układamy na blaszce, smarujemy jajkiem, odstawiamy jeszcze do wyrośnięcia i pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    dobre:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie paszteciki do barszczu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !