Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląska sałatka z kiszonym ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 2 szt
cebula 2 szt
jabłko winne 1 szt
sok z cytryny
skórka z cytryny otarta
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Śląska sałatka z kiszonym ogórkiem

Kapustę umyć, oczyscić i poszatkować. Wrzucić do garnka z wrzącą i osoloną wodą. Gotować ok 8 minut - odcedzić i przelać zimną wodą. Osączyć dokładnie. Jabłko obrać, zetrzeć i skropić obficie sokiem z cytryny i posypać otartą skórką z cytryny. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki - jeżeli skóra jest twarda to obrać - pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę ogórek wymieszać z kapustą, skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić solą i pieprzem - wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 17.12.2011 21:36
muszę koniecznie spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak