Sposób przygotowania

Kapustę umyć, oczyscić i poszatkować. Wrzucić do garnka z wrzącą i osoloną wodą. Gotować ok 8 minut - odcedzić i przelać zimną wodą. Osączyć dokładnie. Jabłko obrać, zetrzeć i skropić obficie sokiem z cytryny i posypać otartą skórką z cytryny. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki - jeżeli skóra jest twarda to obrać - pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę ogórek wymieszać z kapustą, skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić solą i pieprzem - wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    muszę koniecznie spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !