Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z marchewki i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
jabłka 4 szt
cukier brązowy 3-4 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny
sól szczypta
świeża mięta kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z marchewki i jabłek

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę - włożyć do rondelka, dodać masło i kilka łyżek wody - posypać solą i dusić krótko pod przykryciem - aż zmięknie. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i dodać do miękkiej marchewki - posypać cukrem i skropić obficie sokiem z cytryny. Jabłek nie dusić - lekko podgrzać.
Przygotować 5 pucharków i wyłożyć do nich deser. Na wierzch wyłożyć listki mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak