Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej słonecznikowy 4 łyzki
jaja 2
cukier 15 dkg
miód 35 dkg
mąka 50 dkg
amoniak 1/2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat łyżeczka
cynamon łyżeczka
bakalie 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik domowy

Miód z cukrem podgrzać, gdy się zarumieni dodać tłuszcz i przyprawy. wsypać mąkę i wymieszać jak ostygnie dodać jaja, kakao, amoniak, wymieszać ciasto i dodać bakalie. Dać ciasto na blachę i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.01.2012 09:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak